Spring naar content

Silicone Coating Station

Het Maan Silicone Coating Station is ontwikkeld voor het zeer nauwkeurig aanbrengen van silicone coatings op papier en folie. Door middel van een innovatieve inerte gaskamer in combinatie met een UV lamp worden de coatinglagen extreem net en snel uitgehard.

Walsensysteem

Het Silicone Coating Station is leverbaar als 3- of 5-walsensysteem. In het standaard geleverde 3-walsensysteem brengt de rasterwals de silicone uit de buffer in exact de juiste dikte aan op de coatingwals. Via de coatingwals wordt de silicone overgebracht op het substraat.

Sleeve technologie

De coatingwals in het Silicone Coating Station is voorzien van een sleeve. Met deze snel uitwisselbare sleeve wordt de silicone overgezet op het substraat. De sleeve maakt het gemakkelijk om te variëren in coatingbreedte en coatingpatroon.

USP's

+ 3 walsen systeem

+ Hoogwaardige Inerte Kamer

+ Individueel aangestuurde walsen

+ Gecontroleerde invoer en baanspanning

Benieuwd naar meer informatie van de Silicone Coating Station?
Download de technische datasheet.

Unieke technologie

In de High Performing Inert Chamber wordt de coating uiterst snel door middel van UV-straling gedroogd. In deze hoogwaardige inerte kamer, met een zuurstofgehalte beneden 50 ppm, wordt het zuurstofgehalte continu gemonitord. Dit resulteert in een excellente uitharding van de siliconenlaag en een geoptimaliseerd stikstofverbruik.

Optimale controle

De walsen van het Silicone Coating Station worden afzonderlijk aangedreven en de snelheid is individueel instelbaar. Dat zorgt voor een optimale verdeling van de silicone over het substraat en voorkomt pinholes. De temperatuur wordt gedurende het proces nauwkeurig geregeld en gecontroleerd.

Optioneel: 5-walsensysteem

Voor specifieke toepassingen is het 5-walsensysteem beschikbaar voor extreem lage coatinggewichten.

Silicone_Coating_Station
Phone-call
MEER WETEN?

Wilt u meer weten over de Silicone Coating Station, neem dan contact op met ons Sales Team.

Scroll naar boven