Skip to content

Silicone Coating Station

Het Maan Silicone Coating Station is ontwikkeld voor het zeer nauwkeurig aanbrengen van silicone coatings op papier en folie. Door middel van een innovatieve inerte gaskamer in combinatie met een UV lamp worden de coatinglagen extreem net en snel uitgehard.

Optioneel 5-walsen

Het Silicone Coating Station is leverbaar als 3- of 5-walsensysteem. In het 3-walsensysteem brengt de rasterwals de silicone uit de buffer in exact de juiste dikte aan op de coatingwals. Via de coatingwals wordt de silicone overgebracht op het substraat. Voor specifieke toepassingen is het 5-walsen systeem beschikbaar voor extreem lage coatinggewichten.

Sleeve technologie

De coatingwals in het Silicone Coating Station is voorzien van een sleeve.Met deze snel uitwisselbare sleeve wordt de silicone overgezet op het substraat. De sleeve maakt het gemakkelijk om te variëren in coatingbreedte en coatingpatroon.

USP's

+ 3 walsen systeem

+ Hoogwaardige Inerte Kamer

+ Individueel aangestuurde walsen

+ Gecontroleerde invoer en baanspanning

Benieuwd naar meer informatie van de Silicone Coating Station?
Download de technische datasheet.

Unieke technologie

In de High Performing Inert Chamber wordt de coating uiterst snel door middel van UV-straling gedroogd. In deze hoogwaardige inerte kamer, met een zuurstofgehalte beneden 50 ppm, wordt het zuurstofgehalte continu gemonitord. Dit resulteert in kwalitatieve uitharding en geoptimaliseerd stikstofverbruik.

For optimum control

De walsen van het Silicone Coating Station worden afzonderlijk aangedreven en de snelheid is individueel instelbaar. Dat zorgt voor een optimale verdeling van de silicone over het substraat en voorkomt pinholes. De temperatuur wordt gedurende het proces nauwkeurig geregeld en gecontroleerd.

Unwind Station

Na de invoer wordt de substraatbaan opgepakt door het infeed station dat de baan stuurt en de baanspanning in de overige processtappen meet en regelt. In dit station vindt ook de corona voorbehandeling plaats ter verbetering van de hechting van de silicone coating.

Silicone_Coating_Station
Phone-call
MEER WETEN?

Wilt u meer weten over Silicone Coating Station? Neem dan contact op met Remco van der Velde.

Scroll To Top