Spring naar content

Hotmelt Coating Station

Het Hotmelt Coating Station brengt op hoge snelheid hoogwaardige hotmelt coatings aan op papier en folie. Het makkelijk wisselen van coatingdikte en coatingpatronen maakt het Hotmelt Coating Station breed toepasbaar. Het gecontroleerde lijmproces rondom het station resulteert

COATING HEAD

De basis van het Hotmelt Coating Station wordt gevormd door de Coating Head. Uiterst nauwkeurige dosering is gegarandeerd, dankzij drie individueel aangedreven pompen. De Coating Head is geschikt voor diverse soorten nozzles, zoals de DieRect Roller Nozzle en de SlotNozzle. in de hoogste coatingkwaliteit en het beste eindproduct.

UNIEK - 3 INDIVIDUELE POMPEN

De Coating Head is voorzien van drie individueel aangedreven pompen. Zo wordt de lijm sneller en homogener gedoseerd over de totale breedte. Aanpassing van het lijmbeeld is hierdoor makkelijk uit te voeren. De instelling van het coatinggewicht is gekoppeld aan de baansnelheid. Het coatinggewicht blijft gelijk bij een wisselende baansnelheid.

DIERECT ROLLER

De gepatenteerde DieRect Roller Nozzle heeft een geharde as die stukjes vervuiling in de lijm afvoert. De lijm wordt direct op het substraat geëxtrudeerd en met de as op het substraat uitgestreken, wat leidt tot uiterst dunne coatings zonder strepen of diktetoleranties. Het makkelijk wisselen van nozzles zorgt ervoor dat patronen redelijk eenvoudig aan te passen zijn.

USP's

+ Nauwkeurige veelzijdigheid

+ Gelijkmatige dosering

+ Gepatenteerde aanbrengtechniek

+ Gecontroleerde lijmtoevoer

+ Slimme Melt-On-Demand voorsmelter

+ Snelle patroonwisseling

Benieuwd naar meer informatie van de Hotmelt Coating Station?
Download de technische datasheet.

CONTROLE OP TEMPERATUUR LIJMCIRCUIT

Het Hotmelt Coating Station wordt standaard gecombineerd met een melt-on-demand Drum Melter 200 en een Tank Melter 65 lijmbuffer vóór de Coating Head. Deze combinatie zorgt voor een gecontroleerde toevoer van lijm op de juiste aanbrengtemperatuur. Een lichte afwijking op de berwerkingstemperatuur van de lijm heeft grote invloed op de viscositeit van de lijm en dus op de coatingkwaliteit.

SLOTNOZZLE

Standaard en eenvoudig principe voor hotmelt extrusie. Via de voorsmelter en verwarmde slang wordt de lijm via de SlotNozzle geëxtrudeerd op het substraat. De lijmpatronen uit de SlotNozzle worden bepaald door zogenaamde shimplates. Deze zijn makkelijk verwisselbaar en daardoor kunnen patronen snel aangepast of uitgewisseld worden.

Hotmelt_Coating_Station (2)
Phone-call
MEER WETEN?

Wilt u meer weten over de Hotmelt Coating Station, neem dan contact op met ons Sales Team.

Scroll naar boven