Spring naar content

Tank Melter

De Maan Tank Melter is een kwalitatief hoogwaardige bufferunit voor PUR hotmelt. Naast het fungeren als bufferunit, kan deze Tank Unit ook in worden gezet voor het voorsmelten van PUR hotmelt in blok- of korrelvorm. De smeltkamer van de Maan Tank Melter bestaat uit twee zones. In de bovenste zone kan de voorraad lijm in blok of korrelvorm worden opgebouwd. Via een rooster komt de lijm vervolgens terecht in de smeltkamer. Op deze manier wordt slechts een klein deel van de lijm op temperatuur gehouden, wat veroudering van de lijm tegengaat. Vanuit de smeltkamer wordt de lijm, door middel van een tandwielpomp verder het proces ingepompt. Een De Maan Tank Melter is standaard uitgerust met twee aansluitingen voor lijmslangen.

USP's

+ Veroudering van lijm wordt tegen gegaan doordat slechts een klein deel van de lijm wordt verwarmd

+ Standaard uitgerust met twee aansluitingen voor lijmslangen

 

Benieuwd naar meer informatie van de Tank Melter?
Download de technische datasheet.

Buffer unit

Naast het gebruik als voorsmelter wordt de Maan Tank Melter voornamelijk ingezet als bufferunit. De lijm wordt vanuit de Drum Melter getransporteerd naar de Tank Melter. Vanuit de Tank Melter wordt de lijm op gelijkmatige temperatuur gehouden en vervolgens doorgepompt naar de lijmkop. Deze zorgt ervoor de juiste aanbrengtemperatuur van de lijm wordt gegarandeerd. Daarnaast biedt de Tank Melter de mogelijkheid om het lijmvat in de Drum Melter te vervangen, door de buffer die in de Tank Unit wordt opgebouwd.

65 of 120 liter inhoud

Van de Tank Melter is een 65 liter en 120 liter variant beschikbaar. Afhankelijk van de applicatie en de procesparameters wordt bepaald welk volume het beste past bij het proces.

Tank_Melter_65
Phone-call
MEER WETEN?

Wilt u meer weten over de Tank Melter, neem dan contact op met ons Sales Team.

Scroll naar boven