Spring naar content

Corona Station

Wanneer er coating aangebracht moet worden op materialen met een lage oppervlaktespanning, zoals kunststof, is het verstandig dit materiaal voor te behandelen met Corona Treatment. Het advies met betrekking tot de oppervlaktespanning voor een goede hechting is minimaal 42 dyne per centimeter. Corona Treatment is een hoogfrequente elektrische ontlading die de oppervlakte spanning van het materiaal verhoogt en als het ware de ‘handjes’ van het materiaal openzet. De behandeling levert een verbetering op van de chemische verbinding tussen de moleculen in het te coaten materiaal en de hotmelt. Daardoor kan de hotmelt coating zich beter hechten aan het materiaal. Deze oppervlaktebehandeling laat de sterkte en het uiterlijk van het te coaten materiaal ongewijzigd.

USP's

+ Betere hechting van de lijm op het substraat door verhoogde oppervlaktespanning.

Benieuwd naar meer informatie van de Corona Station?
Download de technische datasheet.

Effectiviteit van de behandeling

Een Corona behandeling is mogelijk bij talloze materialen.
De effectiviteit is afhankelijk van het te coaten materiaal, het vereiste dyne-niveau, de machinesnelheid en het aantal zijden dat moet worden behandeld. Corona-Plus-generatoren van Vetaphone, met een vermogensbereik van 1 tot 80 kW, zijn uitgerust met een uniek resonantie systeem dat resulteert in de meest efficiënte generator in de markt.

Snelle wissel

Onderhoud is erg belangrijk bij het verlengen van de levens- duur van de keramische elektroden. Alle Corona systemen worden standaard geleverd met de unieke Vetaphone Quick Change voor eenvoudig offline onderhoud van de cartridge en elektroden. Door strikt gebruik van hoge kwaliteit isolatoren en optimale luchtstroomafzuiging, is het Corona systeem geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes.

Corona
Phone-call
MEER WETEN?

Wilt u meer weten over de Corona Station, neem dan contact op met ons Sales Team.

Scroll naar boven