Spring naar content

Brush Station – Cross Brush

Wanneer er coating aangebracht moet worden op materialen met vervuiling op de coatingzijde is het verstandig om deze vervuiling van het materiaal af te borstelen. Wanneer de behandeling uiterste nauwkeurigheid vraagt, kan er een Cross Brush worden ingezet, voorzien van een zwaard borstel van fabrikant Wandres. Met dit borstelsysteem werken de borstels haaks op de doorvoerrichting. De effectiviteit van de zwaardborstel schuilt in de innovatieve Ingromat® techniek. Bij iedere nieuwe rondgang wordt de borstel voorzien van de Ingromat® vloeistof die zowel antistatische eigenschappen als hechtingseigenschappen heeft. Hierdoor worden alle partikeltjes vastgehouden in de haren van de borstel en vervolgens in het station uit de borstel gezogen.

USP's

+ Borstelharen slijten altijd gelijkmatig af

Benieuwd naar meer informatie van de Brush Station – Cross Brush?
Download de technische datasheet.

Borstelharen en enkele of dubbele borstel

De effectiviteit van de borsteltechniek kan worden bepaald door het type en de hoeveelheid Ingromat® materiaal, de hoogte van de borstelharen en de doorvoersnelheid van het paneel. Daarnaast bieden we een dubbele borstel die, eventueel van verschillende materialen, naast elkaar worden geplaatst. Deze borstels draaien in tegengestelde richting. Er is variatie mogelijk in de stijfheid van de borstelharen.

Top of double

Standaard zijn de zwaardborstels enkelzijdig uitgevoerd, maar er zijn ook dubbele uitvoeringen beschikbaar. Daarmee wordt het materiaal aan beide kanten gelijktijdig geborsteld. Ook de Double Brush is dubbel uit te voeren waarbij twee borstels achter elkaar worden geplaatst.

Brush_Station_Cross_Wandres
Phone-call
MEER WETEN?

Wilt u meer weten over de Brush Station – Cross Brush, neem dan contact op met ons Sales Team.

Scroll naar boven