Spring naar content

Drum Melter 200

De Maan Drum Melter 200 is een kwalitatief hoogwaardig voorsmeltsysteem voor (PUR) hotmelt. Bij uitstek geschikt voor de verwerking van PUR hotmelt, vanwege het melt-on-demand principe. De verwarmde smeltplaat smelt en verpompt enkel de bovenste laag van de hotmelt. De overige lijm in het vat blijft stabiel en kan niet in kwaliteit degraderen.

USP's

+ Modulaire en snel uitwisselbare smeltplaten

+ Realtime weergave tijdens het proces

+ Pomp schakelt zichzelf uit bij onder- en overdruk

Benieuwd naar meer informatie van de Drum Melter 200?
Download de technische datasheet.

Automatisch be- en ontluchtingsventiel

De smeltplaat is standaard voorzien van één automatisch ontluchtings- en beluchtingsventiel. Dit ventiel zorgt ervoor dat het lijmvat ontlucht wordt tijdens het zak­ken van de smeltplaat. Wanneer het vat leeg is, zorgt het ventiel ervoor dat er lucht onder de smeltplaat wordt ge­blazen en de smeltplaat omhoog wordt gedrukt. Zo kan het lege lijmvat vervangen worden. Het ventiel is direct achter de tandwielpomp geplaatst, zodat de kans op lucht in de lijm tot een minimum wordt beperkt.

Druksensor

De Maan Engineering Drum Melters zijn uitgerust met een lijmdruksensor. De combinatie tussen deze sensor, het besturingssysteem en de tandwielpomp zorgt ervoor dat de lijmdruk tijdens het proces realtime wordt weergegeven en makkelijk is in te stellen. De slimme integratie van deze drie onderdelen zorgt voor een gecontroleerd productieproces. Bij onder- en overdruk schakelt de pomp zichzelf automatisch uit. Hierdoor is een traditionele by-pass niet nodig en wordt veroudering van de lijm of verstopping van het systeem tegen­gegaan

Drum_Melter_200_Changeover
Phone-call
MEER WETEN?

Wilt u meer weten over de Drum Melter 200, neem dan contact op met ons Sales Team.

Scroll naar boven